Kerstdiner in de Weyeblick  -  19 december 2019

Sfeer / inrichting: 

26 leden/introducees hadden zich aangemeld voor het Kerstdiner. Dit jaar was er voor gekozen om het voor- en nagerecht zelfstandig te maken en om de hoofdgerechten in te kopen bij een cateraar. Het bestuur en enkele vrijwilligers hadden vooraf gezorgd dat de inrichting - tafeldekking en de aankleding e.d. er weer tip/top uitzagen.

Opbouw buffet:

De cateraar (slagerij Maros uit Goes) was keurig op het afgesproken tijdstip aanwezig om het buffet met de hoofdgerechten en de bijgerechten op te bouwen en in 20 minuten stonden alle gerechten keurig opgesteld in de chafing dishes. De hoofdkeuzes waren:
- Biefstuk in stroganoffsaus

- Visstoofpotje met kreeftensaus

- Varkenshaas in champignon   
  roomsaus


Opbouw buffet:

De bijgerechten waren:
- aardappel gratin;
- gebakken aardappelen met spekjes;
- stokbrood met kruidenbrood.
Daarnaast is door ons zelf nog een mix van verse groente gemaakt als aanvulling.

Voorgerecht in aanbouw:

Ons bestuurslid annex hobbykok Kees had als voorgerecht gekozen voor een tartaar van verse tonijn met feta en gemberdressing. 
Welnu, dat was weer een schot in de roos want de versheid spoot er van af en het was verrukkelijk.

 

De gerechten waren erg smaakvol en de hoofdgerechten waren er in overvloed zodat iedereen naast hun primaire keuze ook nog kon eten van de andere hoofdgerechten.
Ondanks verwoede pogingen konden we het allemaal niet op. De foto's spreken voor zich........ 

De grote slaapkamer was tijdelijk omgetoverd tot "bijkeuken" waar tot kort voor het serveren het nagerecht onder supervisie van Kees werd samengesteld.
Dit jaar was het een "Verrassingsdessert à la Kees", met gekaramelliseerde witte
chocolade parfait en diverse verrassende toevoegingen.  Een hemels nagerecht wat een feest in de mond was vanwege de smaakexplosie. Heerlijk....... !

De puntjes op de i.

Naast het lekkere eten was het uiteraard ook weer een gezellig samenzijn en is er weer veel bijgepraat en was het nog lang onrustig in het Trefpunt..  

Toeristische tour Schouwen-Duiveland en mosselen/kibbeling eten 23 aug. 2019

Vertrek: 

Stipt om 14.00 uur vertrokken we met 19 leden en 10 introducees met de Class Coach bus van AMZ voor ons "jaarlijks" verenigingsuitje. Helaas waren er 2 leden vanwege ziekte afgemeld - jammer volgend jaar beter ! Het was perfect weer en iedereen had er zin in.


Toon was dit keer onze chauffeur annex reisleider. Linda had vanwege de weesomstandigheid nog snel 30 flesjes bronwater ingeslagen voor onderweg, wat geen overbodige luxe bleek te zijn.

De route:

Toon is er in geslaagd om een toeristische route samen te stellen naar onze locaties. Lekker binnendoor via Middelburg via Veere naar Vrouwenpolder en van daar over de Veersegatdam - Oosterscheldekering - Neeltje Jans - Peilerdam door Westerschouwen naar de koffiestop bij Lunchboerderij Molenberg in Burgh-Haamstede (rode lijn op bovenstaande kaart)

Koffie met gebak boerderij Molenberg

Halverwege de route had het bestuur als koffiestop de lunchboerderij Molenberg uitgezocht. Bij aankomst om 14.50 u stond de exploitant ons al te wuiven toen we vanaf de hoofdweg bij de oprit stonden. Bleek dat de uitspanning een eigen rotonde voor zijn terras had waar de bus mooi rond kon. Gevolg: we konden uitstappen en waren na 25 meter op het terras. Helemaal fijn.


De uitbater had ons al vooraf lekker gemaakt met zijn appelgebak, gemaakt van eigen appels uit de boomgaard. Nou, de afmeting was prima en de smaak ook. Gemakshalve had hij meerdere pannetjes slagroom er bij geserveerd zodat een ieder zelf kon doseren. De één wat meer als de ander !


Als groep konden we mooi onder aan elkaar geplaatste parasols zitten en het was goed toeven. De uitbater gaf kort voor vertrek een ieder die dit wilde een mooi glossy tijdschrift mee met daarin alles over zijn lunchboerderij. Een hartelijke man die zijn best doet. Dat hem dat lukt blijkt uit de goede recensies die het bedrijf op Tripadvisor heeft:

https://www.tripadvisor.nl/Restaurant_Review-g652343-d748431-Reviews-Molenberg-Burgh_Haamstede_Zeeland_Province.htmlDe chauffeur Toon was onverbiddelijk en om 15.30 u stond de bus weer voor het terras om de reis te vervolgen. In de bus kregen de deelnemers een flesje bronwater om zodoende toch voldoende vocht tot zich te kunnen nemen. 

Op naar Bruinisse:

De rit over Schouwen-Duiveland (blauwe route op kaart)bracht ons in kleine, leuke en pitoreske dorpjes, waar Toon steeds wel iets over wist te vertellen. Zo reden we via Burghsluis - Stompe Toren - Serooskerke - De Schelphoek - Nieuwekerke - Kerkwerve - Noordgouwe - Schuddebeurs -Beldert - Sirjansland naar Bruinisse.  Vaak via dijkjes en weggetjes waar de bus net over kon !!

Visrestaurant BRU 17

Rond 17.00 u arriveerde we bij het visrestaurant BRU 17 waar we ook weer mooi voor de deur konden parkeren zodat er weinig gelopen hoefde te worden.
Het bestuur had geregeld dat het gehele middengedeelte van het restaurant voor "onze" groep gereserveerd was zodat we gezellig bij elkaar zaten. Er was een tafelindeling gemaakt dus snel had een ieder zijn plek gevonden.


Vooraf had een ieder al de keuze gemaakt tussen een kibbelingmenu of mosselmenu, welke keuze en aantallen waren doorgegeven aan de keuken en bediening, zodat redelijk snel na het eerste drankje per tafel de menu's werden uitgeserveerd. 


De bovenstaande foto laat een pan mosselen zien die al voor een kwart is verorberd en sommigen konden de pan dan ook niet helemaal leeg krijgen. Ze smaakten fantastisch, maar dat kan haast ook niet anders want het credo is daar "uit de boot op het bord."
Chauffeur Toon herkende een oude dienstmaat onder de deelnemers en die hebben even lekker bij kunnen kletsen tijdens de maaltijd.

Bruinisse - Vlissingen

Om 18.30 u was de vertrektijd om richting Vlissingen te gaan. Met een volle maag reden we weer binnendoor (groene route op de kaart) via de Zeelandbrug naar Zuid-Beveland en vervolgens Walcheren. Toon reed ons na de Zeelandbrug via Wolphaartsdijk en recreatieterrein "De Gote Piet" via Arnemuiden naar de A58 en het laatste stukje naar Vlissingen.

Missie volbracht:

Om 20.00 uur stonde we weer voor het complex Weyeblick en ging iedereen zijns weegs. Chauffeur Toon maakte nog even een "slag" door de bus of we niets vergaten en ook hij kon terug naar de basis. Toon bedankt en wellicht tot een volgende keer !!!
Het bestuur kijkt terug op een leuke middag en gezien de reactie die wij mochten ontvangen:  "VOOR HERHALING VATBAAR"!!

Pannenkoeken van Kees en Leo (versie 3)  17 augustus 2019

Alweer voor de derde keer hebben Kees en Leo de pannenkoekpannen weer ter hand genomen om 14 leden/niet-leden te voorzien van vers bereide pannenkoeken. Na 3 x mag je wel van een traditie gaan spreken en daarom houden we deze activiteit op het programma en zal regelmatig terugkeren. Kijk daa