Kerstdiner in de Weyeblick  -  19 december 2019

Sfeer / inrichting: 

26 leden/introducees hadden zich aangemeld voor het Kerstdiner. Dit jaar was er voor gekozen om het voor- en nagerecht zelfstandig te maken en om de hoofdgerechten in te kopen bij een cateraar. Het bestuur en enkele vrijwilligers hadden vooraf gezorgd dat de inrichting - tafeldekking en de aankleding e.d. er weer tip/top uitzagen.

Opbouw buffet:

De cateraar (slagerij Maros uit Goes) was keurig op het afgesproken tijdstip aanwezig om het buffet met de hoofdgerechten en de bijgerechten op te bouwen en in 20 minuten stonden alle gerechten keurig opgesteld in de chafing dishes. De hoofdkeuzes waren:
- Biefstuk in stroganoffsaus

- Visstoofpotje met kreeftensaus

- Varkenshaas in champignon   
  roomsaus


Opbouw buffet:

De bijgerechten waren:
- aardappel gratin;
- gebakken aardappelen met spekjes;
- stokbrood met kruidenbrood.
Daarnaast is door ons zelf nog een mix van verse groente gemaakt als aanvulling.

Voorgerecht in aanbouw:

Ons bestuurslid annex hobbykok Kees had als voorgerecht gekozen voor een tartaar van verse tonijn met feta en gemberdressing. 
Welnu, dat was weer een schot in de roos want de versheid spoot er van af en het was verrukkelijk.

 

De gerechten waren erg smaakvol en de hoofdgerechten waren er in overvloed zodat iedereen naast hun primaire keuze ook nog kon eten van de andere hoofdgerechten.
Ondanks verwoede pogingen konden we het allemaal niet op. De foto's spreken voor zich........ 

De grote slaapkamer was tijdelijk omgetoverd tot "bijkeuken" waar tot kort voor het serveren het nagerecht onder supervisie van Kees werd samengesteld.
Dit jaar was het een "Verrassingsdessert à la Kees", met gekaramelliseerde witte
chocolade parfait en diverse verrassende toevoegingen.  Een hemels nagerecht wat een feest in de mond was vanwege de smaakexplosie. Heerlijk....... !

De puntjes op de i.

Naast het lekkere eten was het uiteraard ook weer een gezellig samenzijn en is er weer veel bijgepraat en was het nog lang onrustig in het Trefpunt..  

Toeristische tour Schouwen-Duiveland en mosselen/kibbeling eten 23 aug. 2019

Vertrek: 

Stipt om 14.00 uur vertrokken we met 19 leden en 10 introducees met de Class Coach bus van AMZ voor ons "jaarlijks" verenigingsuitje. Helaas waren er 2 leden vanwege ziekte afgemeld - jammer volgend jaar beter ! Het was perfect weer en iedereen had er zin in.


Toon was dit keer onze chauffeur annex reisleider. Linda had vanwege de weesomstandigheid nog snel 30 flesjes bronwater ingeslagen voor onderweg, wat geen overbodige luxe bleek te zijn.

De route:

Toon is er in geslaagd om een toeristische route samen te stellen naar onze locaties. Lekker binnendoor via Middelburg via Veere naar Vrouwenpolder en van daar over de Veersegatdam - Oosterscheldekering - Neeltje Jans - Peilerdam door Westerschouwen naar de koffiestop bij Lunchboerderij Molenberg in Burgh-Haamstede (rode lijn op bovenstaande kaart)

Koffie met gebak boerderij Molenberg

Halverwege de route had het bestuur als koffiestop de lunchboerderij Molenberg uitgezocht. Bij aankomst om 14.50 u stond de exploitant ons al te wuiven toen we vanaf de hoofdweg bij de oprit stonden. Bleek dat de uitspanning een eigen rotonde voor zijn terras had waar de bus mooi rond kon. Gevolg: we konden uitstappen en waren na 25 meter op het terras. Helemaal fijn.


De uitbater had ons al vooraf lekker gemaakt met zijn appelgebak, gemaakt van eigen appels uit de boomgaard. Nou, de afmeting was prima en de smaak ook. Gemakshalve had hij meerdere pannetjes slagroom er bij geserveerd zodat een ieder zelf kon doseren. De één wat meer als de ander !


Als groep konden we mooi onder aan elkaar geplaatste parasols zitten en het was goed toeven. De uitbater gaf kort voor vertrek een ieder die dit wilde een mooi glossy tijdschrift mee met daarin alles over zijn lunchboerderij. Een hartelijke man die zijn best doet. Dat hem dat lukt blijkt uit de goede recensies die het bedrijf op Tripadvisor heeft:

https://www.tripadvisor.nl/Restaurant_Review-g652343-d748431-Reviews-Molenberg-Burgh_Haamstede_Zeeland_Province.htmlDe chauffeur Toon was onverbiddelijk en om 15.30 u stond de bus weer voor het terras om de reis te vervolgen. In de bus kregen de deelnemers een flesje bronwater om zodoende toch voldoende vocht tot zich te kunnen nemen. 

Op naar Bruinisse:

De rit over Schouwen-Duiveland (blauwe route op kaart)bracht ons in kleine, leuke en pitoreske dorpjes, waar Toon steeds wel iets over wist te vertellen. Zo reden we via Burghsluis - Stompe Toren - Serooskerke - De Schelphoek - Nieuwekerke - Kerkwerve - Noordgouwe - Schuddebeurs -Beldert - Sirjansland naar Bruinisse.  Vaak via dijkjes en weggetjes waar de bus net over kon !!

Visrestaurant BRU 17

Rond 17.00 u arriveerde we bij het visrestaurant BRU 17 waar we ook weer mooi voor de deur konden parkeren zodat er weinig gelopen hoefde te worden.
Het bestuur had geregeld dat het gehele middengedeelte van het restaurant voor "onze" groep gereserveerd was zodat we gezellig bij elkaar zaten. Er was een tafelindeling gemaakt dus snel had een ieder zijn plek gevonden.


Vooraf had een ieder al de keuze gemaakt tussen een kibbelingmenu of mosselmenu, welke keuze en aantallen waren doorgegeven aan de keuken en bediening, zodat redelijk snel na het eerste drankje per tafel de menu's werden uitgeserveerd. 


De bovenstaande foto laat een pan mosselen zien die al voor een kwart is verorberd en sommigen konden de pan dan ook niet helemaal leeg krijgen. Ze smaakten fantastisch, maar dat kan haast ook niet anders want het credo is daar "uit de boot op het bord."
Chauffeur Toon herkende een oude dienstmaat onder de deelnemers en die hebben even lekker bij kunnen kletsen tijdens de maaltijd.

Bruinisse - Vlissingen

Om 18.30 u was de vertrektijd om richting Vlissingen te gaan. Met een volle maag reden we weer binnendoor (groene route op de kaart) via de Zeelandbrug naar Zuid-Beveland en vervolgens Walcheren. Toon reed ons na de Zeelandbrug via Wolphaartsdijk en recreatieterrein "De Gote Piet" via Arnemuiden naar de A58 en het laatste stukje naar Vlissingen.

Missie volbracht:

Om 20.00 uur stonde we weer voor het complex Weyeblick en ging iedereen zijns weegs. Chauffeur Toon maakte nog even een "slag" door de bus of we niets vergaten en ook hij kon terug naar de basis. Toon bedankt en wellicht tot een volgende keer !!!
Het bestuur kijkt terug op een leuke middag en gezien de reactie die wij mochten ontvangen:  "VOOR HERHALING VATBAAR"!!

Pannenkoeken van Kees en Leo (versie 3)  17 augustus 2019

Alweer voor de derde keer hebben Kees en Leo de pannenkoekpannen weer ter hand genomen om 14 leden/niet-leden te voorzien van vers bereide pannenkoeken. Na 3 x mag je wel van een traditie gaan spreken en daarom houden we deze activiteit op het programma en zal regelmatig terugkeren. Kijk daarom regelmatig op de agenda.

Zoals gebruikelijk waren er de naturel pannenkoeken die de aanwezigen zelf konden versieren met het verse fruit, of de siroop, of de poedersuiker of een combinatie van deze ingrediënten. Daarnaast was er naar behoefte een pannenkoek-spek of een appel-pannenkoek te verkrijgen. (zo uit de pan op het bord).

Onder het genot van een door Joop ingeschonken glas  fris, wijn of bier werd er gezellig gekletst en gegeten. Het door Kees bedachte toetje kwam pas na de pannenkoeken ten tonele en iedereen werd verrast door een puntzak met ogenschijnlijk friet en mayo er in, echter waren het als friet gesneden stukjes mango, gelardeerd met bakkersroom.

Ook een bolletje ijs met een vrolijk parasolletje maakte het geheel af. 

Het was weer een leuke, gezellige middag met lekkere pannenkoeken als we de aanwezigen mogen geloven.

Bloemschikken 15 augustus 2019

Een activiteit waar de leden/geïnteresseerden hun creativiteit in kwijt kunnen is wel het "Bloemschikken". Deze activiteit is weer begonnen en een 8-tal leden gingen op 15 augustus weer aan de slag, dit keer met het thema "Bloemschikken met maritiem tintje". Onder de professionele leiding van Ursula werden weer mooie creaties geschapen waar menig bloemist jaloers op wordt. De foto's spreken voor zich... !

Close up !

Pannenkoeken van Kees (versie 2)  7 april 2019

In navolging op het bereiden van pannenkoeken op 17 februari 2019, was er op 7 april de 2de versie. 12 liefhebbers waren op deze eerste zomerse dag present in het Trefpunt 73. 

Kees en Leo hadden alles zelf voorbereid en al een stapel pannenkoeken "naturel" voorgebakken, zodat na het eerste drankje en het bijkletsen met de buurman/vrouw, iedereen direkt voorzien kon worden met één of twee "naturel" pannenkoek(en).

Vervolgens vlogen de gevraagde pannenkoeken met spek en/of appel van de pan naar het bord van de deelnemers.  De meesten konden uiteindelijk 4 of 5 pannenkoeken op (een enkele uitschieter daargelaten).  Gelukkig had iedereen nog een klein gaatje open gehouden in de maag.

Hier paste precies het lekkere toetje nog in wat door Kees gefabriceerd was.
Het was weer verrukkelijk.
Waar kan je nog zo'n maaltijd krijgen voor 4 euro?? 
Gelukkig gaat het daar niet om. 

Het gaat om het gezellig samenzijn - daar is de vereniging voor opgericht !!!

West-Vlaamse stoverij met patatten - 22 maart 2019

Met vier "last-minut" afzeggingen vanwege persoonlijke omstandigheden, waren uiteindelijk 16 liefhebbers neergestreken in het Trefpunt 73 om te gaan genieten van een klassieke Vlaamse Stoverij.

Linda had een goede kennis Sandra, van Belgische origine, enthousiast over onze vereniging verteld en over de accommodatie en de activiteiten die daar plaatsvonden en zodoende werd het idee geboren om eens een klassieke Belgische maaltijd aan de leden aan te bieden. 

Deze maaltijd is geheel verzorgd door onze gast-kokkin Sandra en haar assistente (schoondochter) Lara, die het toetje had bereid. 

De Vlaamse frieten/patatten werden door Kees ter plaatse bereid en zo ontstond een  goed geolied buffet met de lekkernijen.

Lekkere Vlaamse frieten..............

Smikkelen maar ............

Lara, die als taartbakster bij Honeypie in Middelburg werkzaam is, had een lekker toetje van chocolademousse met bastognekoek en slagroom gemaakt. Iedereen vond het lekker. Nog koffie en thee voor de liefhebbers en we gingen met een volle maag naar huis. 

De gast-kokkinnen aten uiteraard een hapje mee en na afloop werden zij door het bestuur bedankt en met een applaus van de gasten en een bos bloemen werd de avond afgesloten. We kijken terug op een leuke middag/avond en hopen stiekem dat Sandra en Lara nog eens een maaltijd komen bereiden !!!  

Chinees buffet - 22 februari 2019 

Weer een jaarlijks terugkerende maaltijd was het Chinees buffet, ingekocht bij de Lange Muur aan de Alexander Gogelweg. 27 liefhebber waren aanwezig en het was een gezellige drukte van belang. Het was allemaal heerlijk en er was voldoende keuze.

Kees en Leo hadden zelf de kipsate met satesaus gemaakt, die ook smakelijk waren. Zoals altijd bij het halen bij een Chinees, was er veel over en desgewenst kon men na afloop nog een maaltje meenemen.

Het was gezellig en iedereen kon weer lekker bijkletsen. Linda had nog voor een lekker stuk ijs gezorgd en met een kop koffie of thee was iedereen voldaan. Het opruimen werd gelukkig weer met vereende krachten gedaan zodat het Trefpunt 73 nog redelijk snel weer aan kant was.

Pannenkoeken van Kees - 17 februari 2019

Een nieuwe sociale en culinaire activiteit op de zondagmiddag, met 17 liefhebbers van pannenkoeken die naar het Trefpunt 73  waren gekomen om dit te ontdekken. Nou, wat werd er gesmuld en gesmikkeld. Pannenkoeken naturel, met spek, met appel of zelf oppimpen met extra ingrediënten. Niets was te gek. 

Voor de deelnemers was het een leuke bijkomstigheid dat het bijna een lentedag was en dat men niet zelf over het maken van eten hoefde na te denken. Ook weer een meesterlijk toetje van Kees maakte de maaltijd compleet. 

Eén van de deelnemers Jan Melse, stuurde later onderstaand gedicht :

Pannenkoeken van Kees:
Nou dat hebben we geweten

O wat hebben we lekker gegeten.

15 mensen schoven aan

En Kees kwam er direct mee aan.

Er was al een stapel voorgebakken

Hij kon dus zo van de stapel pakken.

Er was keuze uit naturel, appel of spek

Alles kon niks was te gek.

Je kon variëren met alles wat op tafel stond

Voor ieder wat wils , wat je maar lekker vond.

Toen kwam het toetje aan de beurt

Werd gelijk door allen goedgekeurd.

Kees had in zijn tuin gewerkt

En het onkruid in het toetje verwerkt.

Het was weer een geslaagd gebeuren

Niemand liep dan ook te zeuren.

Veel dank aan onze 2 koekenbakkers

Ga vooral zo door ouwe rakkers.

Ook weer een meesterlijk toetje van Kees maakte de maaltijd compleet. 
Krijgen we nu een plantje als dessert.......?
Gelukkig was het een heerlijke choco mousse met munt en oreo gruis... jammie!

Voor het Kerstdiner 2018 was gekozen om dit door het bestuur zelf te bereiden en met hulp van meerdere leden/bewoners werd het een fijn diner. 

26 personen waren aangeschoven en de beelden hieronder spreken voor zich.


sinansappel carpaccio met eendenborstfilet. Heerlijk voorgerecht. 

In oven gegaarde zalmzijde op huid

Super creatie van Kees met veel chocolade

malse Wagyuy beef met gekonfijte paddenstoelenmix

Smikkelen maar....

Wel even wachten .... tijd om bij te kletsen..

Gezelligheid kent geen tijd...

Afwerking nagerecht

puntjes op de i

Bloemschikken: oktober 2018

In navolging op een eerdere bloemschik-workshop werd er half oktober gestart met meerdere workshops bloemschikken. Nou er werd enthousiast "geschikt" en mening bloemist zou er jaloers op zijn geweest. De resultaten spreken voor zich..... petje af !

Rommelmarkt: zaterdag 22 sept. 2018

22 september was de dag dat wij aansloten bij de Rommelroute die in de omliggende wijken ook werden gehouden. Nel had dusdanig spullen gehamsterd in de afgelopen maanden, zodat haar hele berging vol stond. !!!
Nou dat was even aanpoten om alles goed uitgestald te krijgen maar met behulp van leden/bewoners/vrijwillig(st)ers onder het mom "vele handen maken licht werk" was dit snel gebeurd. Een leuke dag met een leuke opbrengst voor de clubkas. 

Busreisje en mosselen eten 23-8-2018

Toeren met de bus door een stukje Zeeland met een koffiestop aan het Veerse Meer bij de Meerkoet. Daarna weer verder om mosselen/kibbeling te gaan eten in Yerseke.  Dichter bij de bron konden we bijna niet komen, zo vlak aan het water. De mosselen of kibbeling smaakte fantastisch en het was een leuke middag die te snel om was...... maar niet getreurd we gaan het dit jaar weer overdoen met wellicht een andere route en/of bestemming.  Hou de aankondigingen in de gaten ................!

High Tea: vrijdag 3 augustus 2018

Deze activiteit is inmiddels een jaarlijks terugkerende sociale smikkel-middag. Iedereen die een hapje had gemaakt, had zich echt uitgesloofd, met gevolg dat er een overvloed aan lekkere hapjes waren. Het was erg gezellig en we kijken alweer uit naar de volgende editie.