De vereniging

De Bewonerswelzijnsvereniging Weyeblick en omgeving is een jonge vereniging (vanaf dec. 2015) van en vóór de bewoners van de flat Weyeblick en omgeving. 

Het doel is vooral ouderen een plek te bieden om samen te komen en om aan activiteiten mee te doen. 

De vereniging heeft daarvoor een prima ruimte in flat nr. 73 van het appartementencomplex Weyeblick. De vereniging is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Ook mensen van buiten de flat zijn van harte welkom bij de activiteiten. Alle activiteiten worden georganiseerd door vrijwilligers, bestuurders, bewoners en mensen van buiten de flat. Juist omdat de vereniging gericht is op het samen organiseren en/of deelnemen aan de activiteiten, voelt iedereen zich snel betrokken en draagt bij aan het  vergroten van het sociale netwerk van mensen binnen hun woonomgeving en het bestrijden en doorbreken van eenzaamheid en het sociaal isolement onder (met name thuiswonende) ouderen.  

De gemeenschapsruimte:

De vereniging heeft een ruimte van het formaat van een grote woonkamer, genaamd "Trefpunt73". Tot circa 30 personen kunnen hier terecht voor bijvoorbeeld gezamenlijke maaltijden, recepties of vergaderingen e.d. In deze ruimte vinden ook alle activiteiten plaats. De ruimte beschikt ook over een keuken voor de nodige catering. De gemeenschapsruimte is makkelijk via de lift van het gebouw te bereiken op de derde verdieping en is rolstoel toegankelijk. Voor het gebouw is het vrij parkeren op een groot parkeerterrein deel uitmakend van het winkelcentrum "Papegaaienburg". 
De gemeenschapsruimte kan, als er geen verenigingsactiviteiten zijn, aan externe partijen worden verhuurd voor bijvoorbeeld vergaderingen en dergelijke. 


Lidmaatschap:

Iedereen kan lid worden van de vereniging . Dat kan al voor € 3,00 per maand (€ 36,00 per jaar). U krijgt dan alle uitnodiging voor de evenementen/activiteiten en reductie daarop en de mogelijkheid voor gebruik van de logeerkamer(s), maar vooral maakt u deel uit van een gezellige groep mensen die regelmatig bij elkaar komen onder het genot van koffie of een drankje enz.
 

Voor informatie over de activiteiten kunt u contact opnemen met onze Project Coördinator Linda van der Geugten op 06-51959947, of door het invullen van het contactformulier op de "contactpagina".

Voor algemene vragen of opmerkingen of aanmelding voor het lidmaatschap, wordt u verzocht het contactformulier in te vullen en te verzenden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.